Mental Trening

Slik fyller du energilagrene!

Kjenner du deg noen ganger tom, energiløs og har mest lyst til å bare stenge verden ute og bare ligge under dyna? Da er du på ingen måte alene. De aller fleste har det slik til tider, selv de som tilsynelatende «alltid» bobler over av glede og livslyst. 

Men hva er det da de gjør? De som alltid er hoppende glade og fulle av energi? 

I min jobb som personlig trener, og i mine mange selvutviklingsstudier, har jeg sett hvordan noen bare alltid sprudler, mens andre ikke gjør det. Jeg har snakket med noen av dem, og lagt merke til noen fellestrekk ved de som tilsynelatende er fulle av energi hele tiden.  

Nr 1 – De sprudler ikke HELE tiden! 
Alle mennesker du møter bærer på så vanvittig mye mer enn du noensinne kan klare å se. Og de som sprudler mest er noen ganger de som også har opplevd mest motgang. Ved å jobbe seg gjennom opp og nedturer har de lært seg å jobbe med seg selv for å løfte seg selv og sitt humør. De tillater seg å være nedfor og sliten, de som alle andre, men de velger å ikke vise deg det, de tar det når de kommer hjem. De velger å tilføre glede til omgivelsene sine! 

Nr 2 – De er løsningsorienterte!
Om livet butter imot har du alltid to valg. Du kan velge å innta offerrollen, eller du kan velge å lete etter løsninger. Velger du den siste varianten er det nesten garantert at livet blir lysere og energien kommer lettere til deg! 

«Dersom du hele tiden lever for å 
tilfredsstille andres behov,
går du til slutt tom»

Nr 3 – De tar vare på seg selv!
Å ta vare på seg selv kan være så mangt. Men i hovedsak handler det om å verne om dine egne behov, ønsker og verdier. Har du tatt fly, vet du at flyvertinnen sier at du skal ta på din egen maske først dersom trykket i kabinen faller. Det er ikke uten grunn, og det har høy overføringsverdi til hvordan du velger å leve livet ditt. Dersom du hele tiden lever for å tilfredsstille andres behov, går du til slutt tom. Ved å oppfylle dine egne ønsker og behov FØRST vil du med andre ord få mer energi til å gjøre fine ting for andre. 

Du kan altså fylle energilagrene dine ved å lære deg å bruke ordet nei, se etter løsninger og ved å være bevisst egne tanker og hvorvidt de løfter humøret ditt eller ikke! 

Jeg jobber daglig med dette, og elsker å kjenne at jeg klarer å utvikle meg til å bli litt bedre på dette hver uke. En av mine måter å passe på at jeg tar vare på meg selv er at jeg er mye ute. Naturen gir meg ro, jeg får senket skuldrene og kroppen får brukt seg litt. 

Hva er ditt beste tips for påfyll av energi? Skriv i kommentarfeltet! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *