PT Kunde

Når jeg startet å trene var mitt hovedmål å få en sterkere kjernemuskulatur. Jeg har alltid likt å holde meg i aktivitet, men har holdt meg langt unna treningssenter. Grunnen til at jeg ville begynne å trene styrke var at jeg kjente at kroppen hadde begynt å eldes, og at jeg trengte hjelp til å bygge opp kroppen til å takle aldringen.

Siden styrketrening var et ukjent territorium for meg, trengte jeg hjelp til å finne glede ved denne treningsformen og til å bli kjent med alle de «skumle» apparatene som fantes. Jeg visste også at jeg av og til trengte litt drahjelp for å komme over dørstokken, og noen som oppmuntret meg og veiledet meg. Derfor bestemte jeg meg for å bruke litt penger på en personlig trener.

Denne oppgaven utførte Vibeke veldig godt. Hun laget et program som omfattet alle muskelgrupper, og hun gav meg alternativer slik at alle muskelgrupper ble ivaretatt selv om apparatet jeg hadde tenkt å bruke var opptatt. Jeg kunne da gå til et annet apparat og ta øvelsen på en annen måte. Underveis endret og varierte hun øvelser ut i fra min økte erfaring med styrketrening, at jeg fikk mer kjennskap til egen kropp og at prestasjonene mine økte. Treningen endret seg i takt med tiden vi brukte sammen.

Vibeke var veldig flink til å pushe, motivere, og fortelle meg at dette klarer du. Under øvelsene oppmuntret hun når hun så jeg helst ville gi opp, hun fortalte meg ofte at jeg var flink, og at hun hadde troa på meg.

«Dette klarer du» var en velkjent strofe. 

Under en økt kunne hun si at; «jeg ser at dette er for lett for deg, skal vi ta litt tyngre vekter?» Skrekkslagen hørte jeg hva hun sa, men jeg følte at jeg fikk det siste ordet, selv om hun nok puttet ordene i munnen/hodet på meg. Og det viste seg å være riktig hver gang. Hun «leste» meg og mine evner veldig godt.  Hun visste veldig ofte hva jeg var god for, før jeg selv hadde den minste mistanke. Samtidig var hun dyktig til å lytte til hva jeg hadde å si, hun hørte på meg dersom det var en dag formen ikke var helt på topp, og tilrettela treningen for den dagen slik at jeg ikke mistet motet. Det er en egenskap hos henne jeg satte veldig stor pris på.

Nå som jeg er overlatt til meg selv føler jeg at jeg har fått et godt grunnlag til å utføre alle mine øvelser og alle muskelgrupper blir ivaretatt. Hun har tatt «bosted» inne i hodet mitt og jeg hører fremdeles alle godord og positive tilbakemeldinger når jeg trener på egen hånd. Jeg har lært og kjenne etter om øvelsen blir gjort på riktig måte, i og med at hun hele tiden har rettledet meg når hun så at jeg gjorde noe som ikke var helt riktig. Det har alltid blitt sagt på en fin måte, og jeg har aldri følt at jeg har vært «dum» som ikke har skjønt det selv. Det har resultert i at jeg har lært min egen kropp å kjenne på en helt annen måte enn jeg gjorde før jeg startet med styrketrening, og som har gitt meg den tryggheten jeg trenger til å trene på egen hånd fremover.

Jeg hadde aldri kommet dit jeg er i dag uten den kyndige veiledningen til min kjære PT. Jeg er henne evig takknemlig for å ha åpnet øynene mine for denne treningsformen, og hun har lært meg mer om min egen kropp enn det jeg trodde var mulig.