
Proteinrundstykker
Jeg har lenge lett etter ett enkelt alternativ til det dagligdagse brødet, og speltbrød sto lenge på toppen av lista som foretrukket brød hos meg. Men så kom jeg over en oppskrift på siden til en tidligere klassevenninne av meg (Hege), hun lagde proteinrundstykker og jeg fikk lyst til å teste!
Det var ekstremt enkelt (bortsett fra at jeg knakk stavmikseren), og de ble veldig gode!
Det jeg har gjort for å bruke disse til daglig, er at jeg har stappa hele deigen i en brødform og laget brød av det isteden. Digg!!
Oppskriften er enkel;
250g Havregryn (jeg bruker økologisk)
250g Cottage Cheese
3 egg
2 ss Sesamfrø
1 ss Linfrø
1ts bakepulver
En liten klype salt
Ha alt i en bolle og bland det godt sammen med en stavmikser.
Eller som jeg må gjøre, etter å ha knekt stavmikseren, kna og skvis det sammen for hånd slik at du får skvisa cottage cheesen skikkelig inn i resten.
Form til rundstykker og stek 10-12 minutter på 210 grader.
Når jeg lager brød dobler jeg oppskriften, har den i en liten brødform og steker i ca 1t 15min. Legg ett bakepapir over mot slutten hvis det blir for brunt på toppen. To store «boller» på ett bakepapir funker også dersom du ikke har brødform.
Enjoy!

Trening og vektnedgang
Du vil kanskje også like

Hva kjennetegner en god behandler?
7. juni 2017
Hvordan få fysisk aktivitet inn i en hverdag preget av smerter?
17. november 2016