Mental Trening,  Trening

Motivasjon til å komme i gang!?

En av de tingene jeg oftest får spørsmål om er motivasjon.

Hva skal jeg gjøre for å få motivasjon til å begynne?

Jeg vet hva jeg burde gjøre, men jeg klarer bare ikke å sette i gang…

Dette hører jeg hver eneste uke. Og svaret er veldig enkelt, og samtidig veldig vanskelig.

Motivasjonen lager du selv, det er ditt ansvar å motivere deg selv. Og det er faktisk ingen andre som kan gjøre det for deg!

Jada, man kan bli motivert av bilder, videoer og andres historier. Men den motivasjonen er ekstremt kortvarig. For å få til å motivere deg selv må du virkelig ville noe. Og når du virkelig vil det, må du sette det opp som ett mål. Skriv det opp. Og del det så inn i delmål.

Del det opp i så små mål, eller gjøremål om du vil, at når du ligger der på sofaen og «ikke orker» å trene, så kan du spørre deg selv; Hva kan jeg gjøre akkurat nå for å komme ett museskritt nærmere målet?

Kanskje er det så banalt som å sette deg opp isteden for å ligge, gå og ta på treningstøyet. Og når du har gjort det lille museskrittet, så gi deg selv litt ros. Yess!! Du nådde det første målet! Så kan du si; Jeg skal ta på meg skoene i hvert fall, og se hvordan det føles…

Du skjønner hva jeg skal frem til!?

Hvis det føles som en stor uggen uoverkommelig oppgave å jogge en mil, så la første delmål være å komme til postkassa. Kom deg rundt kvartalet. Og så litt lenger, og litt lenger… Kanskje tar du ikke en mil i dag, men du kan jobbe deg opp til å kunne klare det

På denne måten kan du jobbe med hvilket ett hvilket som helst mål. Og på denne måten skaper du din egen motivasjon.

Nedturene kommer garantert. De dagene da ingenting virker. Lag deg en strategi for hvordan du skal takle disse dagene. Hvor lenge skal du la deg selv ha en nedtur? For det er lov, og du må forvente at det kommer nedturer. Det er en del av livet. Du må bare ikke bli der nede.

Hvilket museskritt skal du ta akkurat nå for å komme ett steg nærmere ditt mål?
Legg igjen en kommentar og fortell meg hva du skal gjøre! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *