Mental Trening

Mitt hvorfor denne våren!

I forrige innlegg avslørte jeg at jeg har min egen lille plan om å gå ned litt i vekt på grunn av ett løfte jeg ga til meg selv for flere år siden. Og så lovte jeg å si mer om hva dette løftet handlet om i neste innlegg… Altså nå! 🙂

Det har seg slik at jeg har en bunad. Denne bunaden har ikke vært passelig på en god stund (det kan fort ha gått 15 år, jeg husker ikke helt). Og den gangen jeg oppdaget at den var blitt for liten, bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle få lagt den ut. Det var jeg som måtte inn, dersom den skulle på igjen.

Om jeg ville ha lagt den ut, så hadde ikke det vært noe problem. Jeg har en farmor som driver med sånt. Men jeg bestemte meg der og da for at det skal aldri skje! Så gikk årene da, livet kom i veien som man sier. Og vipps så sitter jeg her nå, og tiden er kommet for at jeg skal inn i den bunaden igjen.

Bildet er lånt fra norskflid.no

 

Men hvorfor har det tatt så lang tid?

Rundt 17. mai-tider har jeg ofte tenkt på at; «Neste år, da skal den passe!» Men det skjedde liksom aldri. 17.mai kommer jo hvert år, og jeg kan jo alltids bare gjøre det senere. En periode var det for en annens skyld jeg gjerne ville inn i den, det hjalp i hvert fall ikke! Så min egen konklusjon rundt dette er at det har nok ikke vært viktig nok for meg. Den ene dagen i året jeg kan bruke det plagget har ikke vært viktig nok til at jeg har villet endre vanene mine for å komme inn i den.

Så hvorfor nå da?

Jo, nå kommer det en dag til våren som jeg bare kommer til å oppleve en gang. Barnet mitt skal konfirmeres. Den dagen kommer aldri igjen, og jeg vil veldig gjerne ha bunaden på meg denne dagen. Dette er mitt «hvorfor»!

Nå vil jeg det virkelig, og det er for min egen del, derfor skal jeg klare det!

Samtidig får jeg meg mange nye og gode erfaringer med meg på veien. Jeg tester forskjellige strategier, og jeg kjenner på kroppen hvordan endringer i vaner virker inn på meg. For vi er noen vanedyr vi mennesker. Og vi er skapt for å holde oss innenfor komfortsonen, rett og slett som ett overlevelsesinstinkt. Så da sier det seg selv at endringer, og ukomfortable ting er vanskelig å gjennomføre.

Og ikke minst følger jeg med på nettet, og finner stadig nye sunne oppskrifter som jeg tester ut. Det er spennende, og gøy, og så får jeg en slankere kropp på kjøpet! 😀

Dette er mitt HVORFOR!

 

Kjenner du deg igjen i noen av unnskyldningene jeg har fortalt meg selv opp igjennom årene? «Kan bare gjøre det senere», «Livet kom i veien», «Noen andre ville at jeg skulle…»

De fleste har gode unnskyldninger for hvorfor ting ikke blir gjort. Men det er ikke mer enn det, UNNSKYLDNINGER!

Mest sannsynlig er du ikke en gang klar over at du forteller deg selv disse tingene som en unnskyldning for å ikke gjøre de tingene du kanskje drømmer om å gjøre. Det handler ikke bare om å gå ned i vekt. Kanskje drømmer du om en ny jobb, reise mer, være mer aktiv, ha mer fritid, endre noen uvaner, eller begynne å sykle til jobben. Alle disse tingene er ting som krever noe av deg for at det skal kunne realiseres. Kanskje krever det at du endrer vaner i forhold til pengebruk, bilbruk eller prioritering av tid. Kanskje er det noe du må lære deg å si nei til, eller kan hende dørstokkmila har bretta seg ut i sin lange prakt foran deg.

Uansett hva det er du drømmer om, så hjelper det veldig å bli klar over sine egne mønster og vaner, og å ta en avgjørelse. Bestem deg! 

Når det er gjort er det lurt at du setter deg noen delmål, sånn at du kan slappe av og nyte reisen mot mål. Med delmål får du mer overkommelige oppgaver, det store hårete målet blir kanskje litt ufarliggjort, og du kan konsentrere deg om å ta de små stegene.

Å bruke syvmilsstøvler er bare tull!

 

Vil du vite mer om hva jeg lærer, opplever og erfarer på min reise mot et liv med bunad? Følg med på bloggen fremover! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *