Kosthold

Kan jeg spise meg lettere?

Å gjøre endringer i kostholdsvanene er det som gjør det store utslaget når du vil ned i vekt. Det sies at så mye som opp til 70% av en vektnedgang kommer fra kostholdet. Så da er det kanskje ikke så dumt å se på om det er noen vaner du kan endre på?

Mitt forrige innlegg handlet om vektnedgang, og om hvor mye trening egentlig har å si for om du går ned i vekt eller ikke.

Det som virkelig spiller en stor rolle for vekta di, er hva du putter i munnen!

For uansett hvor mye du trener, eller går tur, så hjelper det ikke på vekta hvis du putter inn mer enn du bruker.

 

Når det er sagt, så vil jeg også skynde meg å poengtere at jeg ikke har noe tro på noen form for diett som en langsiktig løsning. Med unntak av de som er kommet så langt at det er snakk om virkelig sykelig overvekt, så er den beste løsningen å finne endringer som du kan leve med over tid. Det som påvirker vektkurven i positiv eller negativ retning, er valgene du tar i matveien i hverdagen, og måten du velger å leve livet ditt på.

Det skjer ingen endring hvis ikke du velger å gjøre en endring!

Så hva er det lurt å endre på?

Det er mange faktorer som spiller inn når du vil ned i vekt.
Det kan for eksempel være;

  • Måltidsrytme og måltidssammensetning
  • Drikkevaner
  • Helgekosen
  • Søvn og stressmønster
  • Alkoholvaner

For å finne ut hva som er lurt for akkurat deg å endre på, må du gå igjennom punktene over og se på hva slags vaner/uvaner og mønster du har, for så å finne hva du kan gjøre av endringer.

Det jeg pleier å legge mest vekt på, er at du skal finne endringer som du tenker at du kan klare å leve med over lang tid. Slik at det blir mer en livsstilsendring enn en diett du skal gå på over en kortere periode.

Dette er en prosess, og i starten kan det være vanskelig å holde motivasjonen oppe når vektnåla beveger seg så sakte at du lurer på om den beveger seg i det hele tatt. Så husk på dette;

De ekstra kiloene kom ikke på over natta, de kan derfor heller ikke forsvinne over natta!

Gi deg selv tid, og vær realistisk. Kanskje trenger du hjelp til å se hva slags endringer som skal til i ditt kosthold, og kanskje må du prøve og feile litt før du oppnår de resultatene du ønsker. Men er du bevisst, gjør du jobben som skal til, og holder du motet oppe når ting går trått. Ja, da lover jeg deg at resultatene kommer!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *