Mental Trening

Hva er det som gjør gode rutiner så viktig?

Pusser du tennene hver dag? Kjører du bil? Lager du deg mat, vasker klær, går på jobb?

De aller fleste av oss gjør alle disse tingene daglig. Og de aller fleste av oss gjør disse tingene, uten å tenke så veldig mye over det. Hjernen vår er utformet på en sånn måte at det vi gjør om og om igjen blir automatisert. Vi sier at det blir en rutine. Dette skjer for at ikke du skal være nødt til å ta bestemmelser for hver minste lille ting du skal gjøre. Det tar for eksempel ikke lange tiden å bestemme seg for om du skal bremse dersom noe kommer i veien når du er ute og kjører bil, det er en innlært reaksjon. Du står neppe og veier for og imot om du skal pusse tennene hver kveld? Du bare gjør det, fordi det er en rutine.

Dessverre er det ikke alle rutinene vi øver inn som er like heldige for oss. Men det geniale er at det går an å omprogrammere, lære inn nye rutiner. Når du oppdager at du har en rutine som ikke tar deg dit du vil, så kan du endre det!

Kanskje du drømmer om å jobbe under en parasoll, slik jeg gjorde i sommer?

Har du ett mål, eller en drøm, du ønsker å oppnå, så har de daglige rutinene dine alt å si for om du klarer det! Det nytter ikke å sette seg ett mål, og tro at du skal nå det, uten å endre de vaner og rutiner som står i veien for at du kommer i mål.

For to år siden satte jeg meg som mål at jeg skal bli lærer. Jeg manglet kompetanse innen pedagogikk, og måtte starte med å ta utdanning. Med alle de endringene i mine rutiner det måtte innebære. Som delmål på veien har jeg hatt hvert enkelt arbeidskrav, og hvert enkelt semester. Fullføre, begynne på nytt, fullføre, begynne på nytt… Sånn har det rullet fremover, og slik ruller det fortsatt.

Hadde jeg ikke endret hverdagen min, hadde jeg ikke kommet dit jeg er i dag. Med gode utsikter for jobb, ett år før utdannelsen er ferdig.

Tenk etter; Hvilke ønsker og drømmer har du? Har du ett mål du ikke enda har nådd? Er vanene og rutinene dine i samsvar med det du ønsker å oppnå?

Hvis ikke de er det er min anbefaling; Gjør en endring, NÅ! Gjør en liten ting i dag, som du ikke gjorde i går, og som er i retning av din drøm!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *